08 toukokuuta 2022

Keväistä bongausta eväsretkellä

Äitienpäivä toi aikuistuneet lapseni viikonlopuksi luokseni. Kuinka olenkaan kaivannut heitä! Nyt sain nauttia heidän seurastaan lähes kaksi päivää. Ulkoilimme yhdessä niinkuin ennen vanhaan. 

Lauantaina lähdimme sääennusteita uhmaten kävelylle. Kaupungin alueella on useita tulipaikkoja, joihin kaupunki huolehtii polttopuut. Suuntasimme kulkumme yhdelle kaupungin ylläpitämälle nuotiopaikalle. Avopaikan sijaan valitsimme varmuuden vuoksi katoksellisen nuotiokodan.

Nuotiolla oli tällä kertaa vain yksi perhe ennen meitä. Saapuessamme he olivat jo lopettelemassa. Niinpä nuotio oli valmiina meitä varten. Tarvitsi enää vain antaa lisäpuiden palaa hiillosta varten ennen makkaran paistamista. 

Hetki toi mieleeni hyviä muistoja. Olen aina pitänyt lasten kanssa tehdyistä pienistä eväsretkistä luonnonhelmaan. Ne ovat olleet mieluisia myös lapsilleni. Eikä eväsretkeily tunnu yhtään hullummalta näin vanhemmitenkaan. 

Lapset löytävät retkillä monenlaista tekemistä. Myös aikuisten kannattaa jättää luonnossa liikkuessa aikaa leikille ja havainnoille. Maaliskuussa kerroin talvisista bongailuistani. Lauantaisella kävelyretkellämme seurasimme hetken lintujen kevätpuuhia. 

Lintuja on mukava bongailla. Niiden katselu ja kuuntelu rauhoittaa. Seurasimme hetken, kuinka jousenpariskunta oli aloittanut pesänrakennuksensa. Kyhmyjoutsennaaras rakensi pesää korsista samaan aikaan, kun uros uiskenteli pitkin rantaa. Samalle rannalle oli saapunut joutsenten lisäksi lukuisia nokikanoja

Luonnon kevätpuuhien seurailun lisäksi oli hauska bongailla kiviä. Joku oli nimittäin luonut kivistä näyttelyn ja koristellut kotaa maalatuilla kivillä. Niitä löytyi kodan sisältä, mutta erityisesti kyltin päältä. Minua ilahduttivat etenkin kasvollisten kivien ilmeet. 

Kasvollisia kiviä oli sijoitettu kodan lisäksi kävelypolun varrelle. Siellä ne kurkistelivat ohikulkevia ihmisiä mitä ihmeellisimmistä paikoista. Todella mukava näyttely, joka loi hyvää mieltä katsojilleen. Kiviä ei kuitenkaan löydä, ellei anna katseensa kiertää ympärilleen.

Kivien maalaamisen on sanottu lievittävän stressiä, jotkut puhuvatkin kiviterapiasta. Olen jo joitakin vuosia ajatellut aloittaa itsekin kivien maalaamisen, mutta aina se on jäänyt. Ehkä tulevana kesänä saisin itsestäni irti enemmän ja maalattua ensimmäiset kiveni. Sitä ennen ihastelen vain muiden kätten tuotoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti